Ellen van Dijk snelste in GP Leende

Ellen van Dijk uit Amsterdam heeft vorige week woensdag de Grand Prix Leende op haar naam geschreven. De renster van het Duitse team Specialized Lululemon was verreweg de snelste in de rit tegen de klok, die gold als de vijfde wedstrijd in het Baby-Dump Kempenpers Klassement voor Vrouwen. Winnares van vorig jaar Loes Gunnewijk legde beslag op de tweede plaats, voor Rabobank-renster Annemiek van Vleuten uit Wageningen. Laatstgenoemde neemt met haar podiumplaats het leiderstricot over van Sandra van Veghel die in Leende niet verder kwam dan een 37ste plek. (Foto Theo van Sambeek/ fototvs.nl)

Van Dijk legde het 20,8 kilometer lange tijdritparkoers af in een tijd van 27 minuten en 4 seconden. Zij was hiermee 35 seconden sneller dan de nummer twee Loes Gunnewijk. Van Vleuten moest een minuut toegeven op de sterke Ellen van Dijk. De dames kregen het zwaar te verduren in het buitengebied van Leende. De wind liet zich niet onbetuigd en er moest dan ook flink tegenin gebeukt worden. Iets dat voor Sandra van Veghel teveel van het goede was. Zij mocht als klassementsleidster in het laatste blok met deelneemsters starten, maar zag zich al vrij rap voorbij gesneld worden door enkele andere rensters. Ook in het klassement werd ze uiteindelijk voorbij gestoken door Annemiek van Vleuten. Deze schreef zich na haar winst in de Grote Prijs Groenen Groep in Veldhoven alsnog in voor de rit tegen de klok in Leende. En niet zonder succes. Zij was degene die zich in Leende in het roze leiderstricot mocht hullen. Met nog een viertal wedstrijden in het vooruitzicht ziet het ervoor Van Veghel echter niet slecht uit. De tegenstand die zij in de afgelopen wedstrijden kreeg van enkele nationale toppers, wordt niet verwacht in de resterende koersen. En als dat wel het geval mocht zijn, dan weten de heren organisatoren zich in ieder geval verzekerd van een paar mooie namen die aan het vertrek staan.

Uitslag Grand Prix Leende Dames: 1. Ellen van Dijk, Amsterdam 2. Loes Gunnewijk, Zwolle 3. Annemiek van Vleuten, Wageningen 4. Pauline Ferrand Prevot, Frankrijk 5. Vera Koedooder, Apeldoorn 6. Maaike Polspoel, Vilvoorde (B) 7. Natalie van Gogh, Nieuw Vennep 8. Adrie Visser, Wieringerwerf 9. Iris Slappendel, Ouderkerk a/d IJssel 10. Thalita de Jong, Ossendrecht.

Tussenstand na 5 van de 9 wedstrijden
1. Annemiek van Vleuten (Wageningen)[148p
2. Sandra van Veghel (Esch)[120p.
3. Iris Slappendel (Ouderkerk a/d IJssel)[83p.
4. Veerle Goossens (Bakel)[80p.
5. Vera Koedooder (Apeldoorn)[74p.
6. Nina Kessler (Velserbroek)[73p.
7. Thalita de Jong (Ossendrecht)[63p.
8. Maud Kaptheijns (Westerhoven)[63p.
9. Manon Klomp (Tilburg)[60p.
10. Lauren Kitchen (Australië)[56p.

Related posts