Kruijswijk pakt het roze in de Giro

Steven Kruijswijk uit Nuenen is de verrassende nieuwe leider in de Giro d’Italia. De Lotto-Jumbo renner werd vandaag fraai tweede in de koninginnerit die een prooi werd voor Chaves. Voormalig roze truidrager Amador moest vandaag laten gaan evenals zijn ploeggenoot Valverde die een slechte dag had.

Waar Tom Dumoulin de eerste week heerser was in het Giro-peloton, is het vanaf vandaag ¬†de breedgeschouderde man uit Nuenen. Hij pakt het roze in de veertiende etappe. Na een helse rit over een aantal verschrikkelijke puisten. Waar Amador en Valverde in een redelijk vroeg stadium moesten laten gaan, reed Kruijswijk ook Nibali het ‘snot’ voor de ogen. Op de laatste col reed hij samen met Chavez naar de twee vluchters¬†Atapuma en Preidler. Preidler ging de sprint nog aan, maar werd al rap voorbij gestoken door Chaves. Ook Kruijswijk snelde voorbij de Giant-renner maar kon de Colombiaan niet meer achterhalen. In het algemeen klassement staat Kruijswijk nu 41 seconden voor op zijn eerste belager Nibali. Morgen, aan het begin van de derde week voor Kruijswijk, staat de klimtijdrit op het programma. Met de vorm waarin de Nuenenaar momenteel in verkeert, zou het zo maar eens kunnen zijn dat hij nog verder weg gaat lopen van zijn concurrenten. Laten we het hopen en hopelijk morgen ook zien!

Twan Castelijns
Een andere man uit de Kempen stak vandaag ook eventjes zijn neus aan het venster. Twan Castelijns zat mee in een grote kopgroep van 36 man die een ‘vrijgeleide’ kreeg van het peloton. Bij de beklimming van de eerste serieuze col kwam er meteen een schifting tussen de wat mindere en betere klimmers en bij de laatste geen Castelijns. Met zijn ploeggenoot in het roze gaan we zeker nog meer van Twan zien. Hij zal samen met zijn overgebleven ploegmakkers in de laatste week de koers moeten ‘dragen’ in vlakkere etappes.

Related posts