Morgen tijdrit GP Leende

Na de Grote Prijs Groenen Groep van afgelopen zondag in Veldhoven, mogen de Elite dames morgen in Leende weer strijden voor de punten. Ditmaal in een rit tegen de klok. Wereldkampioene in deze discipline Ellen van Dijk komt ook aan de start in het kerkdorp en zal als laatste dame vertrekken om 18.09 u voor haar rit over 24,2 kilometer. Grootste tegenstand zal ze daarbij gaan krijgen van Chantal Blaak en Vera Koedooder. Vorig jaar won Van Dijk in Leende en liet ze kleppers als Loes Gunnewijk en Annemiek van Vleuten ver achter zich. Koedooder zal aan de bak moeten, wil ze nog een gooi kunnen doen naar de eindoverwinning in het Baby Dumpklassement. Momenteel staat ze op een straatlengte achterstand van leidster Nina Kessler die in Veldhoven knap naar een derde plek spurtte.

Ook de heren Elite/ Beloften vervolgen in Leende hun strijd voor het klassement. Leider Arvid de Kleijn staat niet op de deelnemerslijst en ook nummer twee Koos Jeroen Kers ontbreekt. Een uitgelezen kans voor de huidige nummer drie Marco Brus die bij een goede prestatie de leiderstrui in het bezit kan krijgen. Dan zal hij wel aan de bak moeten om hardrijders als Brian van Goethem, Tim Kerkhof, Arno van der Zwet, en Oscar Riesebeek achter zich te laten.

Ook voor junioren, nieuwelingen, junior-vrouwen en nieuweling-meisjes is er startgelegenheid. Daarnaast strijden de renners en rensters uit het District Zuidoost Nederland  tevens voor de districtstitels tijdrijden.

Het programma in Leende ziet er als volgt uit:
–   Nieuwelingen-Meisjes 8 km, starttijd eerste renster 15:00 uur
–   Nieuwelingen 10,3 km, starttijd eerste renner 15:10 uur
–   Junior-Vrouwen 10,3 km, starttijd eerste renster 15:28 uur
–   Junioren 12,1 km, starttijd eerste renner 15:50 uur
–   Elite-Vrouwen/Belofte-Vrouwen/Amateur-Vrouwen 24,2 km, starttijd eerste dame 16:50 uur
–   Elite-Mannen / Beloften 36,3 km, starttijd 1e renner  18:30 uur

Foto: Cyclingfanatics.nl

 

Related posts