Robbert de Greef wint de Ronde van Gerwen

We hadden vandaag een compleet Kempisch podium in Gerwen. Robbert de Greef uit Geldrop pakte de winst voor Jasper de Laat uit Moergestel en Pieter van Oirschot uit Best. De Laat mocht na het criterium van tachtig kilometer de groene leiderstrui aantrekken van het Kempenklassement. Een trui die hij niet zal verdedigen in de Ronde van Westerhoven omdat de Metec-TKH renner dan een koers in Luxemburg rijdt.

Het weer was vandaag zoals het weer in Gerwen hoort te zijn. Een stevige wind en links en rechts een (hagel)buitje. Weer voor de echte krachtpatsers dus. Eén van de krachtpatsers vandaag was Pieter van Oirschot. De renner uit Best schoot uit de startblokken weg en kreeg Abe Celi mee. De twee trapten al rap een voorsprong van driekwart minuut bij elkaar. Het was Jasper de Laat die het na een dik half uur welletjes vond. De Laat versnelde en kreeg twee ploegmakkers van Celi mee in zijn wiel. Harrie Sweering en Robbert de Greef lieten zich in een zetel afzetten in het front van de wedstrijd. Temeer omdat achter de twee het met name Koos Jeroen Kers was die de oversteek ook graag maakte, maar daar had met name De Laat geen enkele trek in. De krachtpatser uit Moergestel bleef de pedalen geselen en de twee vooraan werden tot de orde geroepen.

Helpende hand
Achter de vijf leiders waren het Koos Jeroen Kers en Folkert Oostra (jawel ploegmakkers van Celi, De Greef en Sweering) die uit alle macht probeerden ook aan de frontlinie te verschijnen. Krachtpatsers Van Oirschot en De Laat lieten dit niet gebeuren. Slachtoffer werd Abe Celi die vooraan wegviel en nog kon aansluiten bij zijn twee achtervolgende teamgenoten. Teken voor De Greef en Sweering om geen enkele helpende hand toe te steken. Het kon het duo Van Oirschot en De Laat niets schelen. De twee bleven tempo rijden en het gat met het groene trio werd groter. Achter de drie kwam het peloton in de slotfase nog bijzonder sterk opzetten. De ploeggenoten van David Dekker, uitkomend voor de Jonge Renner, probeerden in een waar slotoffensief hun sprinter (Dekker, red.) nog in stelling te krijgen voor de winst. De drie werden bijgehaald en het gat met de leiders was bij het ingaan van de laatste ronde nog maar een seconde of vijftien. De Greef vroeg Sweering dan toch nog wat meters kopwerk te doen zodat hij om de zege kon gaan sprinten. En zo geschiedde. Het peloton kwam te laat, De Greef kwam als eerste uit de laatste bocht en de twee smaakmakers van de wedstrijd waren niet bij machte de man uit Geldrop te verschalken in de sprint. Resultaat, Robbert de Greef eerste, Jasper de Laat twee en Pieter van Oirschot drie. Harrie Sweering werd vierde en de pelotonsprint werd een prooi voor….jawel….David Dekker.

 

G1

G2

G3

G4

G5

G6

G7

 

Related posts