Twan Castelijns: de eindafrekening van de Giro

Twan Castelijns uit Hapert hield op een pagina op de site van TWC Het Snelle Wiel zijn volgers op de hoogte van zijn avontuur in de Giro. Vandaag post hij het verslag van een laatste, enerverende week met hoogte- en dieptepunten uit de Ronde van Italië.

“Donderdags de langste etappe van de Giro; 240 kilometer met een loodzwaar klimmetje op het einde. Het plan: een kopgroep weg laten rijden, Maarten, Jos en ik zouden de kopgroep controleren, Martijn, Bram en Primoz zouden Steven en Enrico aan de voet van het klimmetje afzetten en dan was het aan hen om de favorieten te volgen. Is het plan uitgevoerd zoals bedacht? Jazeker, alles naar wens verlopen! Is het dan ook zo makkelijk als het klinkt? Nee, absoluut niet… Een grote kopgroep reed weg, daarna aan Maarten, Jos en mij de taak om de voorsprong te laten groeien, maar niet teveel te laten groeien. Een hoog tempo zou volgen en na een kleine 200 kilometer ging bij mij het lichtje steeds verder uit. Langzaamaan helemaal naar de kloten gaan en dan nog een klim van 5 kilometer á 10,5 procent gemiddeld over. Dit was mijn eerste dag dat ik de bus niet kon volgen en de bus ook steeds verder weg zag rijden. Zwalkend naar boven en uiteindelijk met behulp van de wagens terug bij de grupetto kunnen komen. Achteraf kan ik zeggen dat dit fysiek mijn zwaarste moment van de Giro is geweest; 20 kilometer, maar voor mij zeker de langste 20 kilometer die ik sinds lange tijd heb gereden. Na de finish proberen zo goed als mogelijk te herstellen; morgen weer een zware dag met onder andere de hoogste klim van de Giro op het programma……”

Lees zijn hele blog-bericht op http://www.hetsnellewiel.nl/twan

Related posts