Wielrenroutes in Nederland

Nederland is een geweldige bestemming voor wie graag fietsroutes maakt en door het landschap fietst. Omdat het grootste deel van het land vlak is, is het heel eenvoudig om tijdens het fietsen veel interessante plekken te zien. Elke provincie biedt een ander landschap en je zult versteld staan ​​van de diversiteit van dit prachtige land. In het oosten zijn veel kleine dorpjes en steden met boerderijen te vinden die verspreid zijn door de groene en weelderige omgeving. In het westen zijn grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht bijna samengegroeid tot een groot stedelijk gebied.

Dus spring op je fiets, laat de wind door je haren waaien en geniet van het geweldige uitzicht tijdens een van de vele wielrenroutes die het land te bieden heeft. Een van de bekendste fietsroutes is “Rijk van Nijmegen”. Deze bijzondere route door bossen, over heuvels en langs kleine dorpjes blijkt helemaal niet vlak te zijn. Er is zelfs een klim van 12% waardoor je precies zult weten hoe pijn in je kuiten voelt. Één van de andere bekende wielrenroutes is de Amstel Gold Race. Drie verschillende routes vormen samen het complete parcours van deze jaarlijkse wedstrijd.

Wil je liever een meerdaagse fietsroute, dan kun je kiezen voor de Zuiderzeeroute. Dit pad is 400 kilometer lang en gaat van Amsterdam over de Afsluitdijk naar Kampen. Deze route leidt je langs historische steden als Enkhuizen, Hoorn en Volendam. Je kunt de route op dezelfde plaats starten en eindigen en je kunt ervoor kiezen ‘s nachts te slapen in een hotel of B&B langs deze wielrenroute.

Voor natuurliefhebbers is er de fietsroute door de provincie Zeeland. Je geniet niet alleen van de natuur in zijn puurste vorm in de verschillende delen van deze provincie, je kunt ook genieten van de vers gevangen mosselen en garnalen waar dit deel van Nederland bekend om staat.

Stedelijke ontdekkingsreizigers moeten zeker de wielrenroute rijden die begint in Amsterdam en zijn officiële einde heeft in Brussel in België. Er is echter zoveel te zien in het Nederlandse deel van de route dat je misschien niet eens de finish haalt. Deze wielrenroute, gemarkeerd als LF2, leidt van het historische Amsterdam naar Rotterdam met zijn verbazingwekkende naoorlogse architectuur en de grootste haven van Europa.

Er zijn nog veel meer bekende wielrenroutes in Nederland. Het beste wat je kunt doen, is een fiets kopen en beginnen met trappen. Waar de weg ook heen leidt, je zult overal wel iets interessants zien.